Vinnande ekipaget från Rättviks jvk Erik Larsson och Olle Eriksson. Foto Ulf Danielsson
Vinnande ekipaget från Rättviks jvk Erik Larsson och Olle Eriksson. Foto Ulf Danielsson
onsdag 03 juli kl 12:23

Länsmästerskapet i eftersök avgjort

Årets länsfinal i eftersök är nu avgjord. Segrade gjorde ekipaget från Rättviks jaktvårdskrets Erik Larsson och Olle Eriksson

Sonny Nordström och Jonas Cedervall letar spår. Foto Ulf Danielsson

Tisdagen den 2 juli genomfördes årets länsfinal i eftersök vid Leksands skjutbana. Fyra kretsar har anmält deltagare till finalen. 

De olika momenten som genomfördes i tävlingen var skytte, teori och spårning, allt genomfördes på tid, vilket satte ytterligare press på deltagarna.

Skytte var uppdelat i 2 olika delar, dels på älgbanan med löpande älgfigur samt på inskjutningsbanan med fladdrande balonger, svårt värre. Kluriga teorifrågor besvarades av deltagarn under överinseende av Calle Ekström. Sedan en kort  transport ut till själva spåren, där varje ekipage fick med sig en pejl. De fick en anvisad startplats, sedan var det upp till ekipagen att reda ut var skadeplatsen fanns, i vilken riktning gick spåret samt var fanns markeringarna i spåret.

Spåret var riktig svårt att både hitta och att följa för samtliga deltagare, vilket det ska vara på den här nivån. Bäst lyckades ekipaget från Rättviks jvk, som tog hem segern, stort grattis till Erik och Olle.

Ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till med tävlingen, Karin Lundin, Peter Jansson, Calle Ekström, Joakim Creutzer och Lars Eriksson.

Slutställning:

1. Erik Larsson och Olle Eriksson, Rättvik jvk

2. Anders Henningsson, Hedemora Säter jvk

3. Sonny Nordström och Jonas Cedervall, Falun jvk

4. Karin Andersson och Jan Lind, Leksands jvk

 

Ulf Danielsson
Länsansvarig för hundverksamheten

Senast uppdaterad den 03 juli